Ο Απόστολος είναι απόφοιτος Οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό MBA (Master of Business Administration) του Πανεπιστημίου La Verne της Καλιφόρνια.
Ο Απόστολος αγόρασε το πρώτο του σκάφος ( το Admiral Bo) το 1981 και έλαβε το Δίπλωμα Ιστιοπλοικής Ικανότητας το 1986 από την Σχαλή του ΝΟΒ με εκπαιδευτές τους Σάββα Γεωργίου και Λάκη Κυριακίδη. Την ίδια χρονια αρχίζει η εμπλοκή του με την αγωνιστική ιστιοπλοία και τους Αγώνες Ανοιχτής Θάλασσας του ΝΑΟ Βούλας και των άλλων Ομίλων του Σαρωνικού, η οποία συνεχίζεται αδιάλειπτη μέχρι το 2012.
Το 1988 συμμετέχει για πρώτη του φορά στο Ράλλυ Αιγαίου ως κυβερνήτης με το Admiral Bo και το 1989 ως κυβερνήτης με το ΑΤΛΑΝΤΙΣ.
Το 1990 αποκτά το 3ο του σκάφος, το MAREFLOR, με το οποίο συντονίζει και συμμετέχει στην Σχολή Αγωνιστικής Ιστιοπλοίας υπό την καθοδήγηση και εκπαίδευση του γνωστού προπονητή και ιστιοράφου Γιάννη Κακίτση.
Έκτοτε ακολουθούν πολλές συμμετοχες του στους αγώνες των περισσοτέρων Ομίλων, πάντα ως κυβερνήτης και εκπαιδευτής των αγωνιστικών του ομάδων. Πολλες είναι οι συμμετοχές του στα Ράλλυ Αιγαίου του ΠΟΙΑΘ, στους αγώνες του ΝΟΑ/ΝΟΕ και πολλά είναι τα τρόπαια του από τις συμμετοχές αυτές. Η παραπάνω φωτογραφία είναι ενδεικτική και απεικονίζει μερικά μόνο από αυτά τα κύπελλα.
Το 1995 είναι από τους πρώτους που δηλώνει συμμετοχή στον Αγώνα Αιγαίου Αρχιπελάγους του ΝΟΑ, που έχει διάρκεια non-stop 550 N.M για την μεγάλη διαδρομή και 350 Ν.Μ. για την μικρή διαδρομή, διατρέχοντας το Αιγαίο Πέλαγος μέσα στα πρώτα μελτέμια του τέλους Ιουνίου. Οι αγώνες αυτοί γινονται κάθε χρονιά, εναλλάσοντας την μεγάλη με την μικρή διαδρομή. Με την αδιάλειπτη συμμετοχή του κάθε χρονιά μέχρι και το 2006, ο Απόστολος γίνεται ο μοναδικός ιστιοπλόος διεθνώς που έχει λάβει μέρος σε όλες αυτές τις 12 Διοργανώσεις.
Το 1999 αποκτά το 4ο του σκάφος, το Nexus, ένα X-Yacht 40’, με το οποίο και συνεχίζει τα παραπάνω. Το 2014 αποκτά το Nexus Light, ένα τριθέσιο σκάφος Lightning για συμμετοχή σε αγώνες one design. Έχει λάβει μέρος σε 4 Ευρωπαικά πρωταθλήματα στην κατηγορία Lightning, ως πλήρωμα στα 3 σε Ιταλία, Ελλάδα και Φινλανδία και ως κυβερνήτης στο 4ο, το 2016 στην Marsala της Σικελίας.
Ως κυβερνήτης, ο Απόστολος έχει υπερβεί τα 30.000 ναυτικά μίλια αγώνων Ανοιχτής Θάλασσας με τα 4 σκάφη ιδιοκτησίας του. Έχει αγωνιστεί πέραν του Σαρωνικού, στο Αιγαίο από την Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη και σε όλο το Ιόνιο μέχρι και τις κοντινές ακτές της Ιταλίας.
Ο Απόστολος έχει εργαστεί στον χώρο του Marketing και της Διαφήμισης. Από το 1999 μέχρι σήμερα έχει επικεντρωθεί απόλυτα στην εκπαίδευση και το coaching ενηλίκων. Από το 2007 έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί σαν High Performance Coach από τον Φορέα Institute of Human Development στο KENT της Αγγλίας. Με αυτή του την ιδιότητα έχει εργαστεί με επαγγελματικές ομάδες που κάνουν επαγγελματικό «πρωταθλητισμό» στην Ελλάδα, το Πακιστάν και την Σαουδική Αραβία.
Ομιλεί άπταιστα την Αγγλική και την Γερμανική γλώσσα σε επίπεδο που να μπορεί να εκπαιδεύσει ιστιοπλόους στις γλώσσες αυτές πέραν της Ελληνικής.